9 redenen om vandaag te starten met Social Media

May 15, 2013
admin

Social Media inzetten voor de marketing van je bedrijf is erg belangrijk. Veel ondernemers vinden het niet leuk, of zien er niet de toegevoegde waarde van in. Toch geef ik je 9 redenen waarom je er vandaag mee zou moeten starten. ik hoor graag of ik je heb overtuigd…..

Reden 1: Profileren van je bedrijf en vergroten van naamsbekendheid

Door Social Media in te zetten vergroot je online de bekendheid van je bedrijf. Je kunt gebruik maken van je kennis, door deze kennis online te delen kun je gezien worden als expert op jouw gebied. Zo wordt jouw bedrijf bekend bij klanten en mede-ondernemers

Starten met Social media

Reden 2: Social media zal verkeer naar jouw website genereren

Zet in een bericht een link naar de website van jouw bedrijf.  Hierdoor trek je meer bezoekers naar de website. En als de bezoeker nu toch op je site is, zorg er dan voor dat er actuele  informatie op staat.

Reden 3: Meegaan met je tijd

Social Media heeft marketing voorgoed veranderd, wat 10 jaar geleden nog goed werkte is nu achterhaald. Het is belangrijk om als bedrijf mee te gaan met je tijd want door het internet verandert  alles in een snel tempo.

Reden 4: Reputatie beheren

Je kunt via Social Media een beeld krijgen van wat er over jou gezegd wordt. Dit kunnen de wensen zijn van jouw klanten. Je krijgt zo een goed beeld van de reputatie van jouw bedrijf. Ook kun je inspelen op mogelijke klachten die geuit worden via de Social Media kanalen.

Reden 5: Vergroten van je vindbaarheid in zoekmachines

Social Media sites scoren goed in zoekmachines, dus als je jezelf profileert op deze sites zul je beter gevonden worden in zoekmachines.

Reden 6: Klanten werven

Doordat je zichtbaar bent via Social Media leren mensen je kennen en zijn ze eerder geneigd je aan te bevelen aan iemand die mogelijk naar jou op zoek is. Ook jouw klanten zitten op Social Media, en willen graag weten wie jij bent, wat jij doet en wat jou bezighoudt.

Reden 7: Lokale dienstverlening

Social Media leent zich uitstekend voor lokale dienstverlening. Door je mogelijke klanten in beeld te krijgen en deze te volgen kun je hun vraag voor zijn. Op deze manier leren zij jou kennen.

Reden 8: Vertrouwen en herkenning. Geven en nemen

Dat is waar het omdraait bij Social Media, door zichtbaar te zijn in Social Media leren mensen jouw bedrijf kennen en de persoon achter jouw bedrijf. Als je kennis en ervaring gaat delen, zul je merken dat mensen dit op prijs stellen. Door een expert te worden in jouw branche zullen mensen naar jou toekomen voor advies, diensten of producten.

Reden 9: Fun factor

Social media moet vooral leuk zijn, en geen opgave…

En? ben je overtuigd? Graag hoor ik dat van je in het commentaar veld.

 

Share this:
Share this page via Email Share this page via Stumble Upon Share this page via Digg this Share this page via Facebook Share this page via Twitter
UA-27277622-1